Een eigen vakantiehuis met zwembad


Niet alle vakantiehuizen hebben een eigen zwembad om een verfrissende duik te nemen, maar deze zijn wel te vinden. Het zwembad geeft een vakantiehuis net dat beetje extra. In deze blog vind je uitgebreide informatie en tips voor jouw eigen optrekje met zwemabd.

Je eigen zwembad bij je vakantiehuisje, waar boek ik dat?

Wanneer je kiest voor het huren van een vakantiehuis, heb je de keuze uit diverse typen. Het maakt niet uit waar je op vakantie wilt, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden met een privé zwembad. Er zijn diverse websites op internet te vinden die je bij deze zoektocht helpen. Een voorbeeld hiervan is bijv. AirBNB, Booking.com en Natuurhuisje.nl. Dit werkt eenvoudig: Ten eerste moet je invullen in welk land je zoekt. Ten tweede de regio waar je graag wilt verblijven en ten derde hoe lang en met hoeveel personen je er wilt verblijven. Je krijgt op een overzichtelijke manier alle beschikbare vakantiehuizen met zwembad te zien. Het is altijd verstandig om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je precies weet bij welke aanbieder je het goedkoopst een aan bepaalde wensen voldoende vakantiewoning met zwembad kunt huren. Ook hiervoor kun je diverse websites op internet raadplegen en gebruik maken van filters aan zee, in de bergen of kindvriendelijk.

Zwembad aanleggen bij je vakantiewoning

Heeft jouw eigen vakantiehuis nog geen zwembad, dan kun je natuurlijk zelf één gaan of laten aanleggen. Voordat je daadwerkelijk een zwembad in de tuin kunt aanleggen, moet je nagaan of het toegestaan is en of je een vergunning nodig hebt. Daarnaast moet onderzocht worden of de grond geschikt is. Mocht de grond niet geschikt zijn dan kun je het zwembad altijd nog boven de grond plaatsen. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten wanneer je zelf een zwembad gaat plaatsen, namelijk:

  • De vorm van het zwembad; zwembaden zijn in verschillende vormen en groottes te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rechthoekig zwembad of juist een mooi rond zwembad. Neem een zwembad dat goed bij het vakantiehuis en in de tuin past.
  • De verlichting van het zwembad; in de warme zomermaanden is het fijn om ook ’s avonds gebruik te kunnen maken van het zwembad, dus een goede verlichting is dan belangrijk. Wanneer je voor de juiste verlichting kiest, dan kan het zwembad in de avonduren echt een plaatje zijn.
  • De afdekking van het zwembad; in de periode dat er geen gebruik van het zwembad wordt gemaakt is het belangrijk om een goede afdekking te hebben. Zonder afdekking zal er veel vuil in het zwembad komen, waardoor het erg vaak schoongemaakt moet worden.
  • De veiligheid van het zwembad; wanneer er ook kinderen in de woning verblijven en wanneer ze gebruik zullen maken van het zwembad, is een goede veiligheid extra belangrijk. Plaats bijvoorbeeld een afsluitbaar hek om het zwembad heen.