Zijn slimme sloten de toekomst?


Slimme sloten, beter bekend als ‘smart locks’ zijn één van de nieuwste technologieën op het gebied van de slotenmakerij. Voor veel mensen zijn deze innovatieve sloten nog vrij onbekend, maar het zou zomaar kunnen dat de toekomst van inbraakbeveiliging in handen van deze sloten ligt. Dus zeg maar gedag tegen je sleutelbos!

Wat doet een slim slot?

Een slim slot is slim op vele verschillende manieren. Dus laten we ons even voorstellen dat u nét een slim slot heeft laten installeren. Wat kunt u er allemaal mee? Ten eerste heeft u voortaan geen huissleutel meer nodig en dat bespaart al een hoop moeite met reservesleutels en buitensluitingen. Als u op uw smartphone de bijbehorende app heeft kunt u namelijk uw slimme slot openen met uw telefoon. U hoeft uw telefoon hiervoor niet eens uit uw broekzak te halen, want het slot herkent dat u en uw telefoon voor de deur staan. Slim hé? Ook kunt u op deze manier andere mensen die de app hebben toegang of juist geen toegang verlenen. Tijdelijk óf permanent. En u kunt ook nog eens inzien wie er naar binnen en naar buiten zijn gegaan. Want iedereen die de app heeft moet zich laten registreren. De app is overigens ook verkrijgbaar voor smartwatches. Maar wat als uw telefoon of smartwatch leeg of kwijt is geraakt? Geen zorgen, bij aankoop van een slim slot krijgt u ook altijd een toegangspasje erbij.

Is een slim slot wel veilig?

Er lijken veel dingen mis te kunnen gaan met zo’n innoverend slot. Maar de leveranciers van de smart locks van Slotenmaker Emmen hebben aan alles gedacht. Bij stroomuitval gaat de deur extra stevig op slot, als de batterij bijna leeg is krijgt u altijd een waarschuwing op uw telefoon én het slot maakt gebruik van bewegingsdetectie om inbrekers weg te jagen. Daarnaast komen inbrekers er vaak al snel achter dat hun klassieke inbraaktechnieken bij een slim slot niet gaan werken.

Hoe zit het dan met hackers?

Een veelvoorkomende vraag die wij krijgen is of zo’n slim slot niet gewoon gehackt kan worden door een digifiele inbreker. Maar zo voor de hand liggend is dat gelukkig niet. Een slim slot heeft namelijk een stuk betere digitale bescherming dan een computer of een Facebook-account. Smart locks maken namelijk gebruik van encryptiemethoden om uw persoonlijke wachtwoord te beschermen. Dit is dezelfde methode die banken en andere financiële instellingen gebruiken om veilig transacties uit te kunnen voeren. Zeg dus maar gedag tegen die roestige sleutels en dat oude hang- en sluitwerk en maak plaats voor de toekomst! Maak plaats voor een slim slot!

https://slotenmakeremmen.com/