Ontdek Drenthe met de auto


Drenthe is de provincie die bij uitstek bekend staat om de grote heidevelden en de hunebedden natuurlijk. Jaarlijks weten meer dan 250.000 bezoekers van zowel binnen als buiten Nederland de hunebedden te vinden voor een mooie wandeling en een bezoekje aan dit prachtige stukje historie van Nederland. Maar met de coronacrisis zijn het toch vooral Nederlanders die afreizen naar Drenthe voor een unieke ervaring. De provincie heeft zoveel moois te bieden, en met een bezoek met de auto haal je hier het maximale uit naar voren! Of je nu rijdt in een van de prachtige Mercedes Benz occasions of een jeep, in Drenthe kan je zoveel zien! De beste tips vind je hier.

Wildlands Adventure Zoo

Momenteel is dit dierenpark nog gesloten, maar hopelijk mag het park weer open als de lente start. Dit is namelijk niet zomaar een dierentuin als alle anderen. Hier kan je namelijk de meest exotische dieren bezichtigingen, zoals leeuwen, giraffen en pinguïns. Je kan door middel van een safari al het moois bekijken, dus ook als je zelf niet over een auto beschikt kun je hier terecht. Daarnaast is er de mogelijkheid om met een boot door de rivier te varen of aanwezig te zijn bij een van de velen presentaties waar je meer komt te weten over de dieren in het park.

Hunebedden

Natuurlijk is een bezoekje aan de Hunebedden een populaire attractie in Drenthe. Wist je dat het aantal bezoekers dat enkel een kort kijkje komt nemen een stuk hoger ligt dan de mensen die een kaartje kopen voor het museum? Zonde, want juist daar kan je nog zoveel meer leren over het ontstaan van dit historische stukje van Nederland.

Autoroute

Tijdens corona zijn veel activiteiten helaas niet toe gangbaar. Desalniettemin biedt een autoroute met het hele gezin een goede uitkomst. Zo zijn er voor deze periode speciale routes uitgestippeld die je in een aantal uren kan afleggen. Zorg natuurlijk wel dat je auto in goede staat is, een Volvo biedt bijvoorbeeld veel zekerheid voor een veilige rit. De route die je kiest kan je natuurlijk op internet opzoeken, maar ook leuk is om zelf een route uit te stippelen. Met de bovenstaande tips heb je in elk geval al wat inspiratie voor leuke activiteiten. Mochten deze nog gesloten zijn, is een bezoek aan de velen heidevelden voor een goede wandeling ook een zeer goed alternatief. De natuur van deze provincie is immers ook prachtig!